De moeilijkste talen ter wereld. Ken jij deze 6?

inburgeringscursus geslaagd
Inburgeringscursus geslaagd? Dit kun je hierna doen!
1 april 2020
Een chauffeurspas
Een chauffeurspas, wat kun je er eigenlijk mee?
1 juni 2020
Toon alles
De moeilijkste talen

De moeilijkste talen

Voor veel mensen die naar een ander land emigreren of er gewoon een tijd gaan werken, is het al een hele opgave de taal te leren. De vaak in hun ogen vreemde zinsconstructies of regels die nergens op slaan zijn beren op de weg. Maar naar welk land je ook gaat en welke taal je ook moet leren, in vergelijking met deze zes talen is het een eitje. Dit zijn de moeilijkste talen ter wereld!

Fins

Scandinavische talen klinken vaak een beetje alsof je op het punt staat om te niezen. Hoe mooi de landen ook zijn, het is een flinke klus de taal te leren. De moeilijkste taal in Scandinavië is toch wel het Fins. De Finnen gebruiken een hoop klinkers achter elkaar die uitbundig worden versierd met trema’s. Je weet wel, die puntjes bovenop de letters. Dat zorgt ervoor dat het nog raadselachtiger wordt hoe je bepaalde worden zou moeten uitspreken.

Arabisch

Tenzij het je moedertaal is, is Arabisch buitengewoon lastig. Het is een taal waar je in plaats van links naar rechts, van rechts naar links moet lezen. De vele tekens vormen een compleet ander alfabet dat het internationale en zo kost het veel toewijding de kriebeltjes te ontcijferen. Laat staan de logica ervan te begrijpen.

Pools

Er zullen genoeg mensen zijn die Pools van A tot Z onder de knie hebben. Waarschijnlijk vooral omdat ze er geboren zijn. Maar door de moeilijke uitspraak van de woorden en de vele onbekende tonen zorgt ervoor dat Pools een enorm lastige taal is. Veel mensen die Pools kunnen spreken,  spreken het liever niet als standaard taal.

Thai

Het alfabet van de Thaise taal is behoorlijk onbekend. Dat komt omdat het erg veel medeklinkers bevat, wel 44, en 15 klinkers. Thai is grotendeels gebaseerd of geleend van het Sanskrit. Dat maakt de taal alleen maar lastiger en een van de moeilijkste talen ter wereld.

Japans

Blijvend in het Aziatische continent komen we op Japans. Als je gewend bent een Angelsaksische taal te spreken zoals het Engels, dan is Japans bijna onmogelijk. De grammatica is vrijwel compleet het tegenovergestelde. Ook de manier hoe je iets uitspreekt kan door de verschillende culturele nuances een behoorlijke drempel zijn.

Mandarijn

Zonder twijfel is het de meest gesproken taal ter wereld. En toch is het zo ontzettend lastig om het als buitenstaander te leren. Maar laten we zo zeggen, als iedereen kan skateboarden behalve jij wil dat natuurlijk niet zeggen dat het leren skateboarden vervolgens makkelijk is. Omdat er verschillende soorten manieren zijn van uitspraak die geworteld liggen in het verleden, is het belangrijk de geschiedenis te kennen van de taal.

Het Nederlands is net als alle andere hierboven genoemde talen erg lastig. De vele uitzonderingen maken het er niet simpeler op. Gelukkig helpen we je bij het Nederlands leren. Want dat is voor niemand onmogelijk!