Een chauffeurspas, wat kun je er eigenlijk mee?

De moeilijkste talen
De moeilijkste talen ter wereld. Ken jij deze 6?
1 mei 2020
Nederlandse grammatica leren
De Nederlandse grammatica leren doe je zo!
1 juli 2020
Toon alles
Een chauffeurspas

Een chauffeurspas

In Nederland integreren en de taal leren is één ding. Maar om in dit prachtige land ook een leven op te bouwen en je ook echt thuis te voelen, daar is meer voor nodig. Denk bijvoorbeeld aan een familie of gezin, maar ook een baan waar je kansen krijgt te groeien. Dat kan met een chauffeurspas waarmee je legaal als bijvoorbeeld taxichauffeur mag werken. Zo werkt het!

Een dienstverlener

Als je met de taxi je klanten vervoert, ben je een echte dienstverlener. Je vindt het fijn om mensen tot in de puntjes van dienst te kunnen zijn. Je neemt de koffers aan, houdt de deur voor hen open en je zorgt ervoor dat ze veilig van A naar B komen. En je hoort een hoop bijzondere verhalen. Maar het meest fijne is nog wel dat als je een mensenmens bent en houdt van sociale contacten, je je in de taxi helemaal thuis voelt.

Je bouwt een leven op

Natuurlijk is het spreken van de taal, inburgeren en het stichten van een gezin erg belangrijk om te aarden in een nieuw land. Maar wat eveneens erg belangrijk is, is dat je een inkomen hebt waardoor je je bepaalde vrijheden kunt permitteren. Daarmee bedoelen we dat je bijvoorbeeld je voor jezelf en je gezin kunt zorgen. Als je zelf je geld verdient, bouw je echt een leven op waar je later meer dan trots op kunt zijn.

Overige beroepen

Met een chauffeurspas is de weg niet alleen open naar bijvoorbeeld het worden van een taxichauffeur. Je kunt bijvoorbeeld ook de weg op als vrachtwagenchauffeur. Er zit dan wel het een verschil in de typen chauffeurspassen die je gaat halen, gezien een taxichauffeur natuurlijk iets heel anders is dan een vrachtwagenchauffeur! En voor elke pas doe je een bijpassend examen zodat je er echt vanuit kunt gaan dat jij het aankan.

Je leert de taal nog sneller!

Als je in Amsterdam, Rotterdam of Den Haag de taxi rijdt, zul je veel klanten hebben die voor zaken of vakantie in Nederland zijn en daarom geen Nederlands spreken. Maar in andere steden vervoer je eigenlijk voornamelijk mensen met een Nederlandse nationaliteit. Doordat je elke dag daarmee een praatje maakt leer je nog sneller goed Nederlands spreken.

Onze passie is mensen opleiden en laten inburgeren tot volwaardige Nederlanders. Omdat een inburgeringscursus verplicht is, voelt dat vaak als een blok aan het been maar dat hoeft het helemaal niet te zijn. Wij laten zien waarom! Neem vrijblijvend met ons contact op en hopelijk zien we je snel in de les.