Een permanente verblijfsvergunning? Doe het Staatsexamen

taxichauffeur worden
Taxichauffeur worden? Haal je Taxipas!
1 maart 2019
tarievenn
19 april 2019
Toon alles
Permanente verblijfsvergunning

Permanente verblijfsvergunning

Als je een permanente verblijfsvergunning in Nederland wilt, dan moet je het Staatsexamen doen. Hierdoor heb je recht op een Nederlands paspoort! En dat is natuurlijk heel fijn als je doel is om in Nederland permanent te verblijven. Het geeft je veel vrijheid en je kan aantonen dat je een Nederlander bent. Ook is het een manier voor jou om de Nederlandse taal goed te kunnen beheersen. Maar wat houdt het nou allemaal in? En wat kan je er dan mee?

Het Staatsexamen

Het Staatsexamen is een manier van de Nederlandse overheid om je de kans te geven om te laten zien wat je kan. Het is natuurlijk van belang dat je goed op de hoogte bent van de Nederlandse taal! Je kan hierdoor verder studeren nadat je een permanente verblijfsvergunning hebt ontvangen. Het is een mooi bewijs waarmee je verder kan komen in de maatschappij. Je hebt het Staatsexamen ook nodig om verder te komen als je wilt studeren. Je kan op deze manier een studie volgen op mbo, hbo of wo niveau.

Beheersing van de Nederlandse taal

Een andere fijne bijkomstigheid is dat je op deze manier sneller een baan zal vinden. Het scheelt ontzettend veel tijdens het solliciteren als je de Nederlandse taal goed beheerst. Het ligt natuurlijk wel aan de werkgever, maar je zal zien dat dit zeker in je voordeel kan werken. Maar niet alleen bij het vinden van een baan is het goed. Je kunt namelijk ook veel beter voor de dag komen in andere situaties. Dan gaat het van boodschappen doen tot een praatje maken met de buren.

Ontvang je permanente verblijfsvergunning met het Staatsexamen

Met het staatsexamen kan je je permanente verblijfsvergunning ontvangen. Dat is dan de laatste stap om de volledige Nederlandse identiteit te krijgen. Het doel is dan bereikt! Om goed voorbereid te zijn op het Staatsexamen kan het heel veel schelen als je een cursus hiervoor volgt. Tijdens de cursus wordt je dan helemaal klaargestoomd om het Staatsexamen te maken. Het doel van de cursus is om jou te laten slagen! Door de persoonlijke en fijne begeleiding komt je doel heel snel dichterbij.