Hulpmiddelen bij je inburgering

Valkuilen bij het leren van de Nederlandse taal
1 september 2019
Nederland echt leren kennen
Nederland echt leren kennen? Dit moet je doen!
5 november 2019
Toon alles

Inburgering

Ga je binnenkort aan je inburgering beginnen? Mooi! Het is handig om en aantal hulpmiddelen te hebben bij je inburgering. Zo verklein je de kans dat je zakt en ben je zo goed mogelijk voorbereid! Wij noemen hieronder een aantal voordelen en nadelen van klassikaal studeren en zelf studeren. Het ligt er net een beetje aan wat bij je past. Ga goed na voor welke methode je zou willen gaan.

Voordelen van een taalcursus

Bij de inburgering is het nodig om de taal goed te leren kennen. Een voordeel van een taalcursus op locatie in een klas is dat je met medestudenten kunt leren en studeren. Dit kan heel stimulerend werken! Ook is er een docent bij die jou kan bijstaan als je vragen hebt of ergens tegenaan loopt. De leraar kan je gelijk helpen en uitleggen waarom iets zo is. Dat kan heel wat frustratie wegnemen. Ook is klassikale les volgen een sociale aangelegenheid. Je ontmoet andere mensen, je kunt eens een praatje maken en je voelt je echt een onderdeel van een groep.

Zelf studeren voor inburgering?

Je kunt er ook voor kiezen om zelf te studeren. Het fijne hiervan is dat je helemaal kunt gaan en staan waar je wilt. Je kunt zelf je studie uren inplannen. Een groot nadeel hiervan is dat je geen hulp kan krijgen van een medestudent of leraar. Als je ergens tegenaan loopt zul je het echt zelf moeten oplossen. Ook mis je het sociale aspect dat je wel hebt als je klassikaal lessen volgt.

Lesmethodiek

Als je de Nederlandse taal wilt leren zijn er allerlei methodes die je kunt gebruiken om dit onder de knie te krijgen. Zo heb je lesboeken waar je uit kunt studeren. Maar het is ook mogelijk om veel lesstof online te raadplegen.

Als je klassikaal les wilt hebben, dan kun je je bij Oxford opleidingen aanmelden. Al vele jaren zijn andere studenten je voor gegaan met het leren van de Nederlandse taal via Oxford opleidingen!