Inburgeringscursus geslaagd? Dit kun je hierna doen!

Nederlands leren
Nederlands leren? Dit is de beste voorbereiding!
1 maart 2020
De moeilijkste talen
De moeilijkste talen ter wereld. Ken jij deze 6?
1 mei 2020
Toon alles
inburgeringscursus geslaagd

De volgende stap

De inburgeringscursus kan voor de één misschien zo gedaan zijn, voor een ander is het een hele opgave. Hoe goed je ook kan studeren, het is uiterst belangrijk dat je het felbegeerde papiertje haalt. Als je voor je inburgeringscursus geslaagd bent, wat kun je dan vervolgens allemaal gaan doen? Hier heb je vast niet aan gedacht!

Je eerste baan

De overheid verplicht je vanzelfsprekend om in te burgeren. Zo voel je je sneller thuis in het land waar je bent gaan wonen. Ook kun je sneller aan de slag met een eigen baan en dus een inkomen. Doordat je al wat vaardigheden hebt opgedaan, zoals het Nederlands schrijven en spreken, gaan er veel opties voor je open waar ze nog veel mensen in zoeken. Je gaat je waardevol voelen, want je bent een toevoeging.

Een huis kopen

Als je een tijd in Nederland hebt gewerkt, dan krijg je misschien een vast contract. Een mooie, daaropvolgende stap is het kopen van een huis. Soms als je een eigen bedrijf hebt dat goed loopt waarin je kan laten zien dat je de afgelopen paar jaar een vast en betrouwbaar inkomen hebt, is een hypotheek krijgen ook mogelijk.

Diploma’s halen

Als je geen Nederlands spreekt, maar ook niets af weet van de cultuur, dan is het heel lastig dan wel niet onmogelijk om andere diploma’s en examens halen waarvan de stof in het Nederlands gegeven wordt. Dan kun je het lesmateriaal niet bijbenen! Je kunt dus na het inburgeren jezelf compleet specialiseren en de diploma’s halen die je wilt. Ineens is het aanvragen van bijvoorbeeld studiefinanciering mogelijk.

Eindelijk onafhankelijkheid

Het is toch heerlijk om zelf je zaken te kunnen regelen? Als je voor je inburgeringscursus geslaagd bent kun je echt onafhankelijk en zelfstandig aan de slag. Dat is immers waar je voor gekomen bent. Als je toeslagen nodig hebt of je moet belangrijke zaken regelen omtrent je verzekering, dan is het belangrijk dat je snapt waarover het gaat. Want dan ben je goed voorbereid en loop je niet tegen dingen aan.

Trouwen!

Als je iemand gevonden hebt waar je echt voor wilt gaan, dan kan trouwen de volgende stap zijn. Dat kan niet zonder eerst Nederlander te zijn. Je trouwt namelijk voor de Nederlandse wet.

Wij helpen je op weg als het aankomt op inburgeren. Via ons studietraject leer je Nederland en de taal echt kennen. Een betere start kun je eigenlijk niet hebben!