Je buren verrassen met de feestdagen, zo doe je dat

Nederland echt leren kennen
Nederland echt leren kennen? Dit moet je doen!
5 november 2019
Het examen halen
Het examen halen doe je met deze 5 tips
1 januari 2020
Toon alles
Je buren verrassen

Je buren verrassen

De feestdagen zijn in Nederland elk jaar weer de gezelligste dagen van het jaar. Wat ieders traditie ook is, het is een tijd van samenzijn om het nieuwe jaar feestelijk in te luiden. Niet alleen familie, maar ook je collega’s of buren vinden het geweldig om met jou naar deze periode toe te leven. Ze worden graag verrast door bijvoorbeeld cadeaus of een heel lief gebaar. Maar je buren verrassen, hoe pak je zoiets nou eigenlijk aan? Geen zorgen, wij leggen je uit hoe je dat doet!

Gezelligheid, wat is dat eigenlijk?

Als je Nederland leert kennen merk je al gauw dat men dol is op het woord ‘gezellig’. We gebruiken het knusse woord voor samen thuis iets leuks doen, maar ook als we met z’n allen ergens heen gaan. Wat de aanleiding ook is, je merkt al gauw dat ‘gezellig’ slaat op samen zijn met de mensen waar je het fijn mee hebt. Waar je dan heen gaat of wat je met z’n allen gaat doen, is nog niet eens zo heel belangrijk. Denk ik termen van gezelligheid. Laat het woord geen valkuil zijn. Stel jezelf de vraag: hoe kan ik het voor de buren nou zo gezellig als mogelijk maken?

Breng je cultuur en tradities mee

Nederlanders zijn echte globetrotters die het liefst bepakt en bezakt op reis gaan. Dat zorgt ervoor dat ze openstaan voor heel veel verschillende verhalen, culturen en tradities om te delen. Verras je buren bijvoorbeeld met lekker eten of iets wat je zelf tijdens het reizen hebt gekocht. Omdat het in Nederland gebruikelijk is best veel van jezelf bloot te leggen, doet een mooi verhaal het altijd goed. Dan heeft men het gevoel dat je hen ziet als je onmisbare luisteraar. Zo laat je zien dat cultuurverschillen juist enorm mooi zijn. Je merkt vanzelf dat je buren ook dingen aan jou gaan vertellen die hen bezighoudt. Is die wisselwerking niet de fijnste verrassing voor beiden?

Oprecht en recht voor z’n raap

Het is je misschien al opgevallen dat iedereen in Nederland vrij direct is. Zowel in taal als in manier van doen. Dat kan zeker in het begin nogal wennen zijn, maar gebruik het in je voordeel. Je buren verrassen door oprechte complimenten te geven en maar ook duidelijk te maken wie je bent laat iedereen je waarderen. In Nederland houdt men niet veel geheimen voor zichzelf en laat jouw bestaan dan ook geen geheim zijn. De feestdagen zijn er om met iedereen te delen.