10 leuke weetjes over Nederland

inburgeren en Staatsexamen
Wat is het verschil tussen inburgeren en Staatsexamen?
1 mei 2019
staatsexamen
Dit is wat je met het staatsexamen kan!
1 juli 2019
Toon alles

Weetjes over Nederland

Wist je dat… Een paar woorden die je vaak hoort aan het begin van een zin. Op een feestje als iemand iets vertelt of gewoon zomaar. Dus in de categorie wist je dat.. hebben we een aantal leuke weetjes over Nederland op een rijtje gezet. Zo weet jij wat de leuke weetjes over Nederland zijn! Deze weetjes over Nederland gaan over haar inwoners, maar ook over het land zelf.

Wist je dat:

Er in Amsterdam meer dan 200 nationaliteiten wonen? Bovendien is het de favoriete stad van velen!

Er meer dan 1000 werkenden molens in Nederland zijn? Ze draaien dus nog steeds mee! Zo wordt er op sommige plekken nog meel gemaald.

KLM de oudste luchtvaartmaatschappij ter wereld is? De luchtvaartmaatschappij is opgericht in 1919.

Nederland ook een Venetië heeft? Niet zoals het echte Venetië natuurlijk, maar het lijkt er wel op. In Giethoorn hebben ze velen kanaaltjes waar je met een bootje doorheen kunt. Het is een ware toeristen trekpleister geworden de afgelopen jaren.

Nederlanders van fietsen houden? In de stad, in de natuur, weer of geen weer, Nederlanders pakken heel vaak de fiets. Er is meer dan 15.000 kilometer aan fietspaden in Nederland! Zo ben je nog wel even aan de gang als je dat allemaal een keertje langs wilt gaan.. En dat is dus een leuke onder de weetjes over Nederland.

Nederlanders de grootste mensen van Europa zijn? We zijn met zijn allen in de afgelopen 100 jaar gemiddeld veel meer gegroeid dan bewoners van andere Europese landen.

Er meer fietsen dan mensen zijn in Nederland? Er zijn meer dan 18 miljoen fietsen te vinden namelijk! Vooral in de grote steden is er een groot overschot aan fietsen te vinden. Mensen laten deze zomaar staan of ze hebben meerdere fietsen. Bijvoorbeeld een oude fiets die ze gebruiken om uit te gaan en de nieuwe fiets om naar het werk mee te fietsen.

Rotterdam de grootste zeehaven van Europa heeft? Het is een gigantische haven waar ontzettend veel goederen elke dag aankomen van over de hele wereld. Rotterdam zeehaven is de gateway to Europe om het zo te zeggen.

Nederland een flink aantal beroemde schilders heeft gehad in de geschiedenis? Neem Van Gogh of Rembrandt bijvoorbeeld. Deze grootmeesters komen beide uit Nederland. Hun werk is dan ook volop te bewonderen in verschillende musea in Nederland. Vooral in Amsterdam kun je hun werk bewonderen (Van Gogh museum, Rijksmuseum).

Wist je dat.. Nederland twee officiële talen heeft? Naast het Nederlands is ook het Fries uit Friesland een officiële taal. Ondanks dat het een officiële taal is, spreken maar weinig mensen de Friese taal. Eigenlijk alleen de mensen die uit de provincie komen hebben dit geleerd. Naast het Fries praten ze ook de Nederlandse taal om zich in de rest van het land verstaanbaar te maken.

Wordt het tijd dat je Nederland nog beter leert kennen? Dan kun je bij Oxford Opleidingen een cursus volgen om het Staatsexamen te halen. Neem contact op of zie meer informatie wat de mogelijkheden zijn!