Taxichauffeur worden? Haal je Taxipas!

tips
De beste tips om goed te leren
1 februari 2019
Permanente verblijfsvergunning
Een permanente verblijfsvergunning? Doe het Staatsexamen
1 april 2019
Toon alles
taxichauffeur worden

Taxichauffeur worden doe je zo

Denk je erover na om taxichauffeur te worden? Dan is het sowieso handig om je chauffeurspas voor de taxi te halen! Het is namelijk in Nederland verplicht om deze pas te hebben als je taxi wilt rijden. Heel veel mensen willen graag taxichauffeur worden. Je ziet taxichauffeurs dan ook in allerlei leeftijdsgroepen. Je bent sowieso nooit te oud om als taxi chauffeur aan de slag te gaan, tenzij je over de pensioen grens bent of zicht problemen hebt natuurlijk… Of lijkt het je op jonge leeftijd al iets? Ga er dan voor! Je kan al met een opleiding beginnen als je 17 bent. Jong geleerd is oud gedaan.

Taxichauffeur worden? Grote verantwoordelijkheid

Als taxichauffeur heb je een grote verantwoordelijkheid. Je vervoert ten slotte mensen van A naar B! Je moet een goede beheersing hebben van het rijden, omdat je dit heel wat uurtjes op een dag zal doen waarschijnlijk. Tijdens het halen van je chauffeurspas voor de taxi is het dan ook zeker goed om hier op te oefenen. Zorg dat je tijdens de opleiding je skills ontwikkelt, zo kan jij sneller aan de slag gaan en mensen kan vervoeren.

Hoe lang duurt die opleiding?

Je hebt verschillende opleidingen. Zo heb je een basis opleiding en een gevorderde opleiding. Als je de opleiding volgt ben je binnen 4 tot 8 weken klaar. Je kan de lessen individueel of met een groep volgen. Dat ligt er maar net aan wat je fijn vindt! Het voordeel van een groep is dat je van elkaar kan leren. Het examen is een schriftelijk examen.

Taxichauffeur vaak ZZP’er

Als taxichauffeur wil je waarschijnlijk als ZZP’er aan de slag. In Nederland zijn de meeste taxichauffeurs ZZP’er. Zo kan je helemaal voor jezelf werken. Dat geeft een bevrijdend gevoel! Wel moet je er natuurlijk rekening mee houden dat je je administratie goed op orde moet hebben voor de Belastingdienst.

Denk goed na over waar je als taxichauffeur aan de slag wilt gaan. In de grote steden is er over het algemeen al een overvloed aan taxichauffeurs. Je kan het natuurlijk altijd proberen! Maar je kan ook kijken of je in een kleiner stadje aan de slag kan als taxichauffeur. Zo vergroot je je kansen misschien wel. Zoals je kon lezen is een opleiding in 4 tot 8 weken afgerond. Lijkt dit je wel wat? Je kan de opleiding volgen bij Oxford opleidingen bijvoorbeeld. Ze zijn een expert als het aankomt op de opleiding van taxichauffeur.